Stadstuin Roosendaal

Voor een diepe stadstuin in Roosendaal heeft Huis & Beeld een ontwerp gemaakt, waarbij het belangrijk was zowel ruimte te hebben voor de volwassenen als voor kinderen.

Een relaxte loungeruimte is achterin de tuin ingetekend, omdat de tuin op het noorden ligt en daar de meeste zonuren zijn. Er is gekozen voor een dak van doek om het terras ook heel licht te houden en toch bescherming te bieden tegen de zon. Er ontstaat een heerlijk sfeertje door de zon die door het doek wordt gefilterd. Een dergelijke zonwering / afdak is te bestellen bij Corradi. Om de loungehoek van een andere wand te voorzien, is in dit ontwerp gekozen voor een witte kant- en klaarmuur van Platoflex. Deze muren geven een luxe uitstraling, zijn snel te plaatsen en UV bestendig.

De kinderen hebben een leuke klimhut met glijbaan en bij het huis staat een houten tuinset. Op het gras kan volop gespeeld worden door de kinderen. De plantenbak, potten, bomen en heggetjes zorgen voor een mooie groene aankleding. De tuin is goed te onderhouden en voor een druk gezin is dat altijd prettig. Veel mensen dat een makkelijk te onderhouden tuin, zo veel mogelijk steen moet hebben, maar zoals in dit ontwerp duidelijk wordt, kan een onderhoudsvriendelijke tuin best behoorlijk groen zijn. Bovendien is dat ook veel beter voor de wateropvang rondom je woning en het zorgt er voor dat je tuin koeler aanvoelt, dan wanneer je volledig bestraat.